سفارش تبلیغ
صبا ویژن

charpa.ir

نظر

محصولات گلخانه ای

بدون شک انتخاب نوع محصول مورد کاشت نقش بسزایی در سودآوری یا بعضا ضرردهی گلخانه خواهد داشت. شما ممکن است قبل از احداث گلخانه محصول خاصی مورد نظرتان باشد و بر اساس کشتی که از آن محصول خواهید داشت برنامه ریزی نمایید مثلا پرورش گل رز که احداث سیستم بستر آن با محصولاتی نظیر صیفی جات گلخانه ای کاملا متفاوت می باشد یا اینکه در نظر دارید توت فرنگی به روش هایدروپونیک کشت نمایید. اگر می خواهید فلفل کشت کنید حتما باید ارتفاع گلخانه تان بلند باشد و ... . یا اینکه در گلخانه ای که احداث نموده اید بر حسب موقعیت هایی که برایتان حاصل می شود به کشت محصول بپردازید مثلا در یک فصل خیار بکارید، در فصل دیگر گوجه فرنگی و ... . ولیکن یکی از عوامل مهمی که نوع کشت محصول را تعیین می کند اقتصاد و بازار فروش محصول می باشد.

بدیهی است در منطقه ای که مصرف گوجه فرنگی در زمستان بالا نیست کسی به این کشت نخواهد پرداخت. در عوض به دلیلر مصرف بودن محصول خیار به دلایل مختلف از جمله مصرف تازه خوری، مصرف سالادی، مصرف فراوان در جشن ها و مهمانی ها این محصول کشت مناسبی خواهد بود. ممکن است در یک منطقه همه ی گلخانه دارها به کشت خیار بپردازند و شخصی ابتکار عمل به خرج داده و محصول فلفل کشت نماید. به دلیل اینکه تقاضا برای این محصول زیاد و عرضه ی آن محدود می باشد؛ لذا در آن سال قیمت مناسب تری برخوردار خواهد بود. همچنین ممکن است افرادی جهت عرضه ی مناسب تر محصولات خود ابتکارات ویژه ای انجام دهند. به عنوان نمونه چندین فلفل با رنگ های گوناگون را در ظروف شیک بسته بندی نموده و با قیمت خوب به بازار عرضه نمایند لذا ابتکار عمل و پیش بینی های صحیح نیز نقش مهمی در این زمینه خواهد داشت.

مهم و بسیار مهم است که شما بتوانید تصمیم مناسبی بگیرید که چه محصولی کشت نمایید. همان طور که انتخاب صحیح سودآوری خوبی خواهد داشت، انتخاب ناصحیح نیز لطمه های جبران ناپذیری به گلخانه دار وارد خواهد نمود. گلخانه داری را می شناختم که در دو هکتار گلخانه های خود محصولات مختلفی کاشته بود از جمله چند هزار متر مربع لوبیا سبز و چند هزار متر مربع بادمجان در حالی که هیچ اطلاعاتی نیز از نیازها و نحوه ی پرورش دو محصول نداشت. از گلخانه ی لوبیا سبز که هیچ محصولی برداشت نکرد. گلخانه بادمجان نیز آلوده به امراض قارچی شد و هر آنچه که از آن گلخانه برداشت کرد هزینه ی بذر و کود مصرفی آن را هم جبران نکرد.

توصیه می شود جهت انتخاب نوع کشت حتما به توانایی های خود و یا تجارب سایرین رجوت نمایید. اگر در منطقه ای هستید که اکثر گلخانه داران خیار کشت می کنند و سایر محصولات کمتر کشت می شود سعی کنید حداقل در سال اول (اگر تازه کار هستید) از آنها تبعیت کرده و محصول خیار بکارید چرا که در صورت برخورد به مشکلات می توانید از تجارب آنها استفاده کنید. اگر هیچ اطلاعاتی در زمینه کشت گوجه فرنگی، فلفل یا هر نوع محصول دیگر ندارید به هیچ وجه به کشت آن مبادرت نورزید مگر اینکه از ابتدا مطمئن شوید از پس کاشت، داشت، برداشت و عرضه ی مناسب آن محصول بر می آیید.( ماشین آلات کشاورزی)

برای مثال اگر در گلخانه ی هزار متر مربعی شما دو دستگاه گرماساز کار می کند شاید این گلخانه برای کشت خیار که در شب دماهای 8 تا 10 درجه را هم تحمل می کند مناسب باشد(البته با توجه به شرایط دمایی منطقه) ولیکن به هیچ وجه برای کشت بادمجان که دماهای متوالی زیر 15 درجه ی شبانه روز به آن لطمه می زند مناسب نمی باشد. گلخانه داری را می شناسم که چند دوره پشت سرهم محصول خیار کشت نمود ولی آنقدر سرش در جاهای دیگر شلوغ بود که وقت نداشت مرتب به گلخانه اش سرکشی نماید و در این چند دوره ای که خیار کشت نمود هیچ وقت هم موفق نشد لذا تصمیم گرفت نوع کشت خود را عوض کرده و سبزی های برگی نظیر ریحان و تربچه بکارد.(ادوات کشاورزی)

این سبزی ها به مراتب از مراقبت و نیاز کارگری کمتری برخوردار می باشند؛ لذا از این لحاظ کشت این گونه سبزی ها منطبق با شرایط کاری او بود. الان چند دوره است که مرتبا این محصولات را کشت می کند و با توجه به هزینه ای که برای آن می نماید از کشت آنها راضی هم می باشد.

 

طراحی باغچه و فضای سبز و محصولات کشاورزی را در سایت چارپا ثبت کنید.